Αποκλειστικό - Made in Greece η Argalios: Ο Ηλίας & η Κατερίνα φτιάχνουν τσάντες στον αργαλειό – Περιζήτητες στα μεγαλύτερα μουσεία & ξενοδοχεία της Ελλάδας & σε Αυστραλία, Αμερική

Στο σαλόνι του σπιτιού τους ο Ηλίας Πολίτης και η Κατερίνα αποφάσισαν να στήσουν δύο παραδοσιακούς αργαλειούς και να αναβιώσουν την παραδοσιακή τέχνη για να δημιουργήσουν τις πιο στυλάτες τσάντες του καλοκαιριού.

Στην περίπτωση της Argalios το σύγχρονο design συναντά την παράδοση και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για τις Ελληνίδες που εκτιμούν το ποιοτικό και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους. Οι ξένες επισκέπτριες της χώρας μας εντυπωσιάζονται με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής και αποζητούν να πάρουν πίσω στη χώρα τους κάτι που να θυμίζει Ελλάδα.

Οι τσάντες – φάκελοι της Argalios με την χαρακτηριστική φούντα στην άκρη έχουν κερδίσει την προσοχή της ελληνικής αγοράς και την εμπιστοσύνη μερικών από τα σπουδαία Μουσεία της χώρας μας, όπως το Μουσείο Λαϊκών οργάνων, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης.

Επίσης ξενοδοχειακοί ομιλοι όπως Costa Navarino, Acrotel, Kinsterna, Levantes Villas ζήτησαν από την Argalios να δημιουργήσει μερικά μοναδικά κομμάτια για τις συλλογές των πωλητηρίων τους.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι η επιτυχία που γνωρίζει σήμερα η Argalios έχει ξεπεράσει τα σύνορα μας κι έχει φτάσει έως την Αυστραλία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Αμερική.

Ο Ηλίας και η Κατερίνα μιλούν αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για την ιδέα πίσω από την Argalios, τις υπέροχες δημιουργίες τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Όλα ξεκίνησαν το 2013 από το σαλόνι του σπιτιού μας
  • Η επιλογή του argalios εκπέμπει την επιθυμία μας να γίνει ευρέως γνωστή η ελληνική ονομασία του εργαλείου της υφαντικής [αργαλειός]
  • Χρησιμοποιούμε κατά βάση βαμβακερά νήματα, γιούτα και κάποια μεταλλικά νήματα για ιδιαίτερες δημιουργίες
  • Έμπνευση παίρνουμε από παλιά παραδοσιακά μοτίβα που συναντώνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας
  • Οι δημιουργίες μας απευθύνονται κατά βάση στο γυναικείο κοινό που μπορεί να εκτιμήσει τον κόπο και τον χρόνο που χρειάζεται να ολοκληρωθεί μια υφαντή τσάντα
  • Οι πρώτες συνεργασίες με τα πωλητήρια μουσείων (Μουσείο Λαϊκών οργάνων, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης) ήταν το εισιτήριο για τις επόμενες συνεργασίες μας
  • επιτυχία μας θεωρούμε τη συνεργασία μας με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους (Costa Navarino, Acrotel, Kinsterna, Levantes Villas)
  • Όνειρό μας είναι η Argalios να βρίσκει καθημερινά ανταπόκριση και αποδοχή από όλο και περισσότερους ανθρώπους

Ποια είναι η ιστορία γύρω από τη δημιουργία της Argalios; Πότε και πως ξεκίνησε;

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν εγώ και η σύζυγός μου Κατερίνα αποφασίσαμε να στήσουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας δύο αργαλειούς και να αρχίζουμε την παραγωγή. Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε ένα χρηστικό και καινοτόμο προϊόν βασισμένο στην παράδοση, ιδωμένο με μια σύγχρονη ματιά.

Γιατί αργαλειός;

Η επιλογή του argalios εκπέμπει την επιθυμία μας να γίνει ευρέως γνωστή η ελληνική ονομασία του εργαλείου της υφαντικής [αργαλειός] που στο εξωτερικό αποδίδεται με την λέξη Loom. Θέλαμε να τιμήσουμε την ελληνική παράδοση και να στήσουμε μία επιχειρηματική δραστηριότητα που να βασίζεται σε μία τέχνη που κρατά χρόνια τώρα. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να διαδώσουμε από άκρη σε άκρη την τέχνη αυτή και να αναβιώσουμε παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής τσαντών με σύγχρονο design.

Τι υλικά ύφανσης προτιμάτε και τι προϊόντα δημιουργείτε με τον αργαλειό;

Χρησιμοποιούμε κατά βάση βαμβακερά νήματα, γιούτα και κάποια μεταλλικά νήματα για ιδιαίτερες δημιουργίες. Με το ξεκίνημά μας κατασκευάσαμε διάφορα προϊόντα όπως πορτοφολάκια, τσάντες, μαξιλάρια κα. Στη συνέχεια όμως καταλήξαμε στους συγκεκριμένους φακέλους με τη χαρακτηριστική φούντα στην άκρη, που είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Από που αντλείτε έμπνευση;

Έμπνευση παίρνουμε από παλιά παραδοσιακά μοτίβα που συναντώνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα οποία τα αποδίδουμε με έναν λιτό και αφαιρετικό τρόπο στα δημιουργήματά μας.

Σε ποιους απευθύνονται οι δημιουργίες σας;

Οι δημιουργίες μας απευθύνονται κατά βάση στο γυναικείο κοινό που μπορεί να εκτιμήσει τον κόπο και τον χρόνο που χρειάζεται να ολοκληρωθεί μια υφαντή τσάντα. Επίσης στους επισκέπτες της χώρας μας, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από Ελλάδα.

Η συλλογή για το Μουσείο Μπενάκη:

 

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε στα πρώτα βήματά μας ήταν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου η οποία και επετεύχθη σχετικά γρήγορα. Οι πρώτες συνεργασίες με τα πωλητήρια μουσείων [Μουσείο Λαϊκών οργάνων, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης] ήταν το εισιτήριο για τις επόμενες συνεργασίες μας με επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα και κυρίως τα ελληνικά νησιά. Σημαντική επιτυχία μας θεωρούμε ότι είναι η συνεργασία μας με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους [Costa Navarino, Acrotel, Kinsterna, Levantes Villas], οι οποίοι μας επέλεξαν να δημιουργήσουμε μοναδικά κομμάτια για τις συλλογές των πωλητηρίων τους. Επίσης η συνεργασία μας με e-shop του εξωτερικού στην Αυστραλία, την Αγγλία και σε καταστήματα στη Γαλλία και στην Αμερική είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της δουλειάς μας.

H συλλογή για τη Levantes Villas:

 

 

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Οι δημιουργίες της Argalios στηρίζονται στην ελληνική παράδοση. Η υφαντική είναι ένα κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και μέσα από τις δημιουργίες μας επιθυμούμε να διασωθεί και να διαδοθεί. Η παράδοση λοιπόν νιώθουμε ότι όχι απλά αναβιώνει, αλλά ζει και είναι κομμάτι της ζωής μας.

Η συλλογή για το Costa Navarino:

 

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Όνειρό μας είναι η Argalios να βρίσκει καθημερινά ανταπόκριση και αποδοχή από όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Η συλλογή για το Acrotel:

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr