Καρέ - καρέ η ληστεία της Πάρου - Ποιος είναι ο 29χρονος δολοφόνος;

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία και οι οποίες απεικονίζουν καρέ προς καρέ την αιματηρή ληστεία της Πάρου. Με τζόκεϊ και καουμπόικα καπέλα, σχεδόν μεταμφιεσμένοι, οι δράστες της επίθεσης εμφανίζονται να εισβάλλουν στο υποκατάστημα της Alpha Bank, μετά τη ληστεία του οποίου σκότωσαν εν ψυχρώ τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα, που προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή τους. 
















Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί, Δημήτρη Μίχα, στις 10 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι παιδί «εύπορης» και «χαμηλών τόνων» οικογένειας, όπως την περιγράφουν γείτονες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, μιας περιοχής στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην οποία διαμένουν ως επί το πλείστον εύποροι κάτοικοι, ανέφεραν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλών τόνων οικογένεια, καλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για κάποιο αρνητικό σχόλιο. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι ο πατέρας του 29χρονου είναι συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός. O Θεοφίλου είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια έκανε διάφορες ευκαιριακές δουλειές, όπως σερβιτόρος, υπάλληλος ντελίβερι και διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων. Οι γείτονες στην Καλαμαριά αναφέρουν ότι ο νεαρός απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, χωρίς να γνωρίζουν με τις ακριβώς ασχολούνταν.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Οι δράστες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, έμοιαζαν με τουρίστες, καθώς φορούσαν καουμπόικα καπέλα, μαντήλια και γυαλιά ηλίου. 


















Βαρύ το κατηγορητήριο του εισαγγελέα για τον φερόμενο ως δράστη στην αιματηρή ληστεία της Πάρου. Εναντίον του 29χρονου, ο οποίος προσήλθε στον εισαγγελέα χθες το μεσημέρι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή - επίσης του ασκήθηκε δίωξη και για κλοπές. 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ αύριο θα προσέλθει και πάλι στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αυτή την φορά στο αυτόφωρο, προκειμένου να δικαστεί για την αντίσταση που έφερε εναντίον των αστυνομικών αρχών την ώρα της σύλληψής του, αρνούμενος κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.

Ηδη από την Παρασκευή, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι είχαν καταφέρει να προσδιορίσουν την ταυτότητα των κακοποιών, οι οποίοι -όπως φαίνεται- έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ο φάκελος του 29χρονου με όλα τα στοιχεία θα μεταβιβαστεί στους αρμόδιους εισαγγελείς που εξετάζουν την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Χρυσή Αυγή: Ηταν γνωστός στις αρχές

«Ο εκτελεστής της Πάρου ανήκει στην ένοπλη πτέρυγα της άκρας αριστεράς, η οποία εδώ και δεκαετίες δολοφονεί εν ψυχρώ αθώους Έλληνες πολίτες. Παρ' ότι ο δράστης ήταν πασίγνωστος στις Αρχές και είχε επανειλημμένως προσαχθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας, κυκλοφορούσε ελεύθερος για να διαπράττει ληστείες και δολοφονίες. Η οργάνωση "Πυρήνες της φωτιάς" είναι αυτή που το 2009 κατέστρεψε με βόμβα μεγάλης ισχύος τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρ. Αυγή.

Η στιγμή της μεταγωγής του 29χρονου στον εισαγγελέα 



Λίγο πριν απο την 1 το μεσημέρι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φερόμενος ως δράστης στην αιματηρή ληστεία της Πάρου οδηγήθηκε από την ΓΑΔΑ στον εισαγγελέα και στην συνέχεια στον ανακριτή.

Το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας ήταν εκείνο που οδήγησε τις αρχές στην σύλληψη ενός εκ των δολοφόνων της Πάρου.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας οδήγησε τελικά τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην σύλληψη του δολοφόνου της Πάρου. Μετά την επεξεργασία που έγινε πάνω στην εικόνα διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δράστες της αιματηρής ληστείας ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, τον οποίο και αναζητούσαν. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, από το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ο δράστης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Ο 29χρονος Έλληνας είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και το τελευταίο διάστημα διέμενε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Στις αρχές Αυγούστου οι αστυνομικοί χάνουν τα ίχνη του. Από το βίντεο της τράπεζας τον αναγνωρίζουν και αρχίζουν να τον αναζητούν. Τον εντοπίζουν και πάλι στις 14 Αυγούστου να κινείται στο Μοναστηράκι. 

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων ταυτοποιούν τα ευρήματα του DNA και το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται στην περιοχή του Κεραμεικού κοντά στον σταθμό του μετρό. 

Όλο το βράδυ ο 29χρονος ανακρίνονταν από άντρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, καθώς φέρεται να είχε βρεθεί γενετικό του υλικό σε γιάφκα που είχε εντοπιστεί στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου, στις 5 Δεκεμβρίου του 2010. Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες.

Η ΕΛ.ΑΣ καλεί, όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, υπενθυμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πηγές: real.gr, tanea.gr, ethnos.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ