Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα υπέροχα Cookies καρότου με μπαχαρικά
Δύσκολο να πει κάποιος ότι δεν αγαπά το κέικ καρότου,ο συνδυασμός καρότων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών είναι μοναδικός.
ΥΛΙΚΑ
- 1¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για τσουρέκι
- 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
- 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
- 1¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα καρότα
- ½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια, ανάλατα, χοντροσπασμένα
- 1½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
Για το γλάσο
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΒΗΜΑ 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι τσουρεκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- ΒΗΜΑ 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και χτυπάω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα-ένα) και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- ΒΗΜΑ 3 Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα καρότα, τα φυστίκια, τις σταφίδες και τις νιφάδες βρώμης. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- ΒΗΜΑ 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- ΒΗΜΑ 5 Με το σκουμπ του παγωτού ή ένα κουτάλι παίρνω ισόποσες δόσεις από το μείγμα και το αφήνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας τουλάχιστον 8 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
- ΒΗΜΑ 6 Ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά. Μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.
- ΒΗΜΑ 7 Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Με ένα πηρούνι κάνω «γραμμές» επάνω στα μπισκότα και τα σερβίρω.
WHO IS WHO
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr