O Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μια ακαταμάχητη συνταγή - Κοτόπουλο ποπ κορν
Υπέροχη και γρήγορη συνταγή!
Συστατικά
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
50 γρ. έτοιμα ποπ κορν
50 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά μεσαία
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το pop corn διαδοχικά για 3-4 φορές μέχρι να σπάσει ελαφρά αλλά να μη θρυμματιστεί εντελώς.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο pop corn, μαζί με τη τριμμένη ψίχα ψωμιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
- Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
- Στη συνέχεια βουτάμε τις λωρίδες από το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα.
- Τέλος, περνάμε από το μείγμα του pop corn και πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλυφθεί εντελώς με το μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι 3 εκ. βάθος. Αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr