Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει απολαυστικό σουφλέ σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού
Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την κρέμα πορτοκαλιού
250 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
3½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας νερό κρύο
30 γρ. Ζάχαρη
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Για την κρέμα: Βάζω σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ με το νερό και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τον χυμό με την ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτω το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω γρήγορα με σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά η κρέμα. Θα πρέπει να γίνει πολύ πηχτή. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα σουφλέ.
- Για τα σουφλέ: Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
- Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
- Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Παίρνω την κρύα κρέμα και βάζω από μια μεγάλη, γεμάτη κουταλιά κρέμα στην κορυφή κάθε σουφλέ. Δεν χρειάζεται να την βυθίσω. Αυτό θα γίνει Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr