Ο Κυριάκος Μελάς έφτιαξε live με την Ζέτα Δούκα νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς αβγά

Μία υπέροχη και νηστίσιμη συνταγή!

Ο Κυριάκος Μελάς "μένει σπίτι" και ετοιμάζει τα πιο νόστιμα φαγητά και γλυκά live στο instagram μαζί με την Ζέτα Δούκα.

Αυτή τη φορά ο γνωστός σεφ έφτιαξε νηστίσιμη - και light όπως λέει - σοκολατόπιτα και μάλιστα μας έδωσε και την συνταγή μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα >...< & light?> ???Μείνετε σπίτι και μείνετε ασφαλείς φίλοι μου, φτιάχνοντας «όμορφες και χαρούμενες εικόνες» Χρόνια πολλά & Καλη μεγάλο εβδομάδα σε όλους μας .. . . Υλικά 1 (125γρ )σοκολάτα μαύρη 30γρ Κακάο 120 γρ αλεύρι 200 ml γάλα αμυγδάλου 1 κτς μπέικιν πάουντερ 1 κτς ελαιόλαδο 1 βανίλια 50 γρ νερό 2 κόκκινα μήλα καθαρισμένα 60γρ ζάχαρη μαύρη 40 γρ φουντούκια ή διάφοροι ξηροί καρποί σπασμένοι (τρίμα -πολύ μικρά κομματάκια ) Εκτέλεση 1️⃣Τρίψετε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και ψήστε σε ένα τηγάνι με την ζάχαρη , την βανίλινη και το νερό για 5-10 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα ζουμάκια τους (ζακχαρα) 2️⃣Στο μεταξύ σπάστε στο μπλέντερ σας την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια (τρίμα) αδειάστε και ανάμεικτε στο αλεύρι ,με το μπέικιν και τους ξηρούς καρπούς. 3️⃣Αλέστε καλά στο μπλέντερ το μείγμα απο τα μήλα με το γάλα και το ελαιόλαδο 4️⃣Τέλος ανακατέψτε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά με ένα σύρμα και βάλτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ανάψτε το φούρνο στους 200c Κόψτε μια μπανάνα σε φετάκια και βάλτε απο πάνω (μισοβυθισμένη και με κλίση ). 5️⃣Ψήστε για 15-20’ αναλόγως τον φούρνο . Με το που φουσκώσει και κάνει κρουστά είναι έτοιμη !! #melasmeals . . <Vegan Chocolate Pie> ?? Stay home and stay safe my friends, making "beautiful and happy pictures" Easter coming to all of us.. . . Ingredients 1 (125gr) dark chocolate 30gr Cocoa 120 gr Flour 200 ml almond milk 1 tbsp Baking-powder 1 tbsp olive oil 1 vanilla 50 ml water 2 peeled red apples 60gr brown sugar 40 gr hazelnuts or various nuts broken (grated - very small pieces) Preparation 1️⃣Grate the apples on a coarse grater and bake in a pan with the sugar, vanilla and water for 5-10 minutes to soften 2️⃣In the meantime, break the chocolate in your blender into very small pieces (crumbs), mix in the flour, with the baking powder and the nuts. 3️⃣Grind the apple mixture with the milk and olive oil well in the blender 4️⃣Finally mix with the solid ingredients with a whisk and put in an oiled pan. Turn the oven to 200c 5️⃣Cut a banana into slices and put on top. Bake for 15-20 'depending on the oven. . . . #chocolate #chocolatepie #veganchocolate #chocolatelo

A post shared by Kiriakos Melas (@kiriakosmelas) on

 

Υλικά
1 (125γρ )σοκολάτα μαύρη
30γρ Κακάο
120 γρ αλεύρι
200 ml γάλα αμυγδάλου
1 κτς μπέικιν πάουντερ
1 κτς ελαιόλαδο
1 βανίλια
50 γρ νερό
2 κόκκινα μήλα καθαρισμένα
60γρ ζάχαρη μαύρη
40 γρ φουντούκια ή διάφοροι ξηροί καρποί σπασμένοι (τρίμα -πολύ μικρά κομματάκια )

Εκτέλεση

Τρίψετε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και ψήστε σε ένα τηγάνι με την ζάχαρη , την βανίλινη και το νερό για 5-10 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα ζουμάκια τους (ζακχαρα)

Στο μεταξύ σπάστε στο μπλέντερ σας την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια (τρίμα) αδειάστε και ανάμεικτε στο αλεύρι ,με το μπέικιν και τους ξηρούς καρπούς.

Αλέστε καλά στο μπλέντερ το μείγμα απο τα μήλα με το γάλα και το ελαιόλαδο

Τέλος ανακατέψτε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά με ένα σύρμα και βάλτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ανάψτε το φούρνο στους 200c
Κόψτε μια μπανάνα σε φετάκια και βάλτε απο πάνω (μισοβυθισμένη και με κλίση ). 

Ψήστε για 15-20’ αναλόγως τον φούρνο.

Με το που φουσκώσει και κάνει κρουστά είναι έτοιμη!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr