Ξεχάστε τα χειροφιλήματα & τις θερμές αγκαλιές Τζουζέπε Κόντε - Άνγκελας Μέρκελ: Η Γερμανίδα Καγκελάριος & ο Ολλανδός Mr Τεφλόν λένε όχι στο κορωνοομόλογο
Σε... κρίση οι σχέσεις των Ευρωπαίων Ηγετών λόγω κορωνοομολόγου.
Με την Σύνοδο Κορυφή των Ευρωπαίων Ηγετών, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, να είναι πολύ κοντά, οι ζυμώσεις είναι συνεχείς.
Και αν κάποτε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, επιδιδόταν σε κινήσεις αβροφροσύνης προς την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, φιλώντας της το χέρι, οι σχέσεις των δύο φαίνεται πως έχουν μπει πλέον "στον πάγο".
Οι εικόνες, λοιπόν, με τους δυο τους να συζητούν σε ευχάριστο κλίμα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, δε, πως οι πιο σκληροπυρηνικοί ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, αλλά κυρίως ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, πείστηκαν μετά από μεγάλη πίεση, πριν από 10 ημέρες περίπου ώστε να συμφωνήσουν στο να δοθεί ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια ύψους 500 δις ευρώ, μέσω ESM, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Και αν 9 Ευρωπαίοι Ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο δικός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, που έχει πληγεί έντονα από τον ιό, αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζουν να ζητούν την έκδοση ενός κορωνοομολόγου, οι "σκληροί" της Ευρώπης αντιστέκονται σθεναρά σε μια τέτοια πιθανότητα.
Επικεφαλής της ομάδας των... «τσιγκούνηδων» ηγετών του Βορρά θεωρείται ο 53χρονος Ολλανδός Πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε.
Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας είχε ήδη μπλοκάρει, από τον Φεβρουάριο 2020, κάθε αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, καθώς ο στόχος του είναι ένας: θέλει πάση θυσία η ευρωπαϊκή ένωση να ξοδεύει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.
Ο Ρούτε έχει το παρατσούκλι "κύριος Τεφλόν", καθώς τίποτα δεν κολλάει πάνω του, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Ο πολιτικός αναλυτής André Krouwel εξήγησε στην Le Monde ότι ο Μαρκ Ρούτε είναι αναμφίβολα ένας από τους χειρότερους πρωθυπουργούς που γνώρισε η Ολλανδία.
Και φαίνεται πως ο Ρούτε, τον οποίο έχουν αποκαλέσει, επίσης, «Κύριο Σιλικόνη», καθώς θεωρείται ότι διαθέτει «την ευελιξία του καουτσούκ και αντιστέκεται στις αλλαγές θερμοκρασίας», θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους Ευρωπαίους Ηγέτες και κύριως σε εκείνους που επιθυμούν μία πιο "φιλική" προς τις χώρες Ευρωπαϊκή Ένωση και περισσότερο ευπροσάρμοστη σε όσα συμβαίνουν.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr