Το περίφημο εστιατόριο Beefbar από το Μονακό έρχεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Το Μόντε Κάρλο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο γαστρονομικός χάρτης της Αθηναϊκής Ριβιέρας μόλις απέκτησε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον...
Ο γαστρονομικός χάρτης της Αθηναϊκής Ριβιέρας μόλις απέκτησε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον: Από αυτόν τον Ιούλιο, το μοναδικό concept του Beefbar, δημιούργημα του ιδιοφυούς entrepreneur Riccardo Giraudi που ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο για να κατακτήσει την food&beverage σκηνή του πλανήτη, ταράζει τα νερά λανσάροντας ένα νέο κεφάλαιο στη φιλοσοφία των εστιατορίων που αποτελούν από μόνα τους προορισμό.
Αθήνα, Ιούνιος 2020 – Μονακό, Παρίσι, Σαιν-Τροπέ, Méribel, Σάο Πάολο, Μύκονος, Χονγκ Κονγκ, MexicoCity, Τουλούμ…Οι επιλεκτικοί foodies σημειώνουν τώρα άλλη μία πινέζα στη γεωγραφία του finedining που ξεφεύγει από την απλή εμπειρία του καλού φαγητού.
Το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace φιλοξενεί από τα μέσα Ιουλίου, και σε all-year λειτουργία, το concept restaurant που συνέλαβε πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Riccardo Giraudi, ενσαρκώνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά τη φαντασία των διαφορετικών κοπών και την ποικιλία μίας ευρείας γκάμας επιλογών από όλο τον κόσμο.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του open kitchen εστιατορίου που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω.
Σαν μία ατέλειωτη βόλτα στις γειτονιές της γεύσης, το μενού του Beefbar της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε πιάνει από το χέρι για να σε ξεναγήσει σε μία νέα εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις, δυναμικές προτάσεις και ατρόμητους συνδυασμούς υλικών, όπου η κορυφαία ποιότητα και οι αναπάντεχες προτάσεις δίνουν ένα καινούργιο στίγμα στη μεγάλη ιστορία του Beefbar.
Streetfood με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Riccardo Giraudi παρέα με τον executivechef του, Thierry Paludetto: Ασιατικά gyoza και baobuns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobebeef, ταρτάρ μοσχαριού & τόνου και ceviche, φέρουν την αίσθηση των μικρών και ιδιαίτερων foodtrucks του κόσμου, και το μαγικό άγγιγμα της υψηλής γαστρονομίας που προσεγγίζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με πρωτοτυπία και σεβασμό.
Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfortfood, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας στον χώρο της γεύσης.
Αμερικάνικο BlackAngus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία...η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη, και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept.
Ένα τέλειο μείγμα μπαχαρικών και η φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, είναι τα τελευταία βήματα πριν φτάσει στο τραπέζι άλλο ένα άψογα κομμένο κομμάτι. Το Leafbar του εστιατορίου είναι εδώ για να ικανοποιήσει τους θαμώνες που επιλέγουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας.
Η απολαυστική σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, στέκονται επάξια στο μενού συστήνοντας το δικό τους ειδικό βάρος. Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, κλείνει ιδανικά την εμπειρία.
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Οι Humbert&Poyet είναι ένα αρχιτεκτονικό ντουέτο με μία φρέσκια οπτική την οποία επιβάλλει σταδιακά σε όλο τον κόσμο, συστήνοντας μία νέα αντίληψη της casual, tailor-made προσέγγισης στο χώρο όπου ζούμε και κινούμαστε. Ο Riccardo Giraudi εμπιστεύτηκε το ταλαντούχο δίδυμο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του concept του.
Αφού σχεδίασαν διάσημα Beefbar σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπως το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Μονακό και το Ντουμπάι, το Beefbar στο FourSeasonsAstirPalace στην Αθήνα είναι η νέα συναρπαστική πρόκληση που καλούνται να ενσαρκώσουν.
Με έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όπως η θάλασσα, η πέτρα και το ανεπανάληπτο ελληνικό τοπίο, η ξεχωριστή ματιά των δύο designers βρήκε εδώ χώρο να εκφράσει τη δημιουργικότητά της με τρόπο μοναδικό. Οι φυσικές πρώτες ύλες και η άνετη χωροταξία επιβάλλουν μία ξεκάθαρη αισθητική πρόταση.
Η ανεπανάληπτη θέα του Beefbar στον Σαρωνικό αξιοποιείται ιδανικά με το σαλόνι στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου οι μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και τα στιβαρά τραπέζια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για pre ή afterdinnerdrinks.
Το γραφείο interiordesign HUMBERT&POYET ιδρύθηκε το 2007, με έδρα το Μονακό και projects σε όλο τον κόσμο.
Πρόσφατα επιμελήθηκε μια πολυτελή κατοικία-πύργο στο Μονακό, έναν αμπελώνα στα νότια της Γαλλίας και δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη Νότια Κορέα. Στα επόμενα project του γραφείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολυτελείς κατοικίες στο Παρίσι και εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο και το Μιλάνο.
RICCARDOGIRAUDI X BERNARDAUD
To Beefbar concept στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αγκαλιάζει την αγάπη των φιλοξενούμενών του για τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες που φέρνουν ένα χαμόγελο ευχάριστης έκπληξης, επενδύοντας σε όλες τις αισθήσεις. Μέρος του art de la table του Beefbar Athens έχει προκύψει από την αποκλειστική συνεργασία του Riccardo Giraudi με τον γαλλικό οίκο πορσελάνης Bernardaud.
Μία σειρά από ασυνήθιστα πιάτα με λεπτεπίλεπτα σχέδια που απεικονίζουν τα αγαπημένα emoji του Giraudi, ανάμεσα σε νέα μοτίβα σχεδιασμένα αποκλειστικά για το Αθηναϊκό Beefbar, αποτυπώνονται πάνω σε λεπτή, λευκή πορσελάνη με χρυσή μπορντούρα που κλείνει το μάτι στην παραδοσιακή τέχνη της πορσελάνης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
BEEFBAR ATHENS Απόλλωνος 40 (FourSeasonsAstirPalace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο:
+30 210 9670 700, www.beefbar.com.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Καθημερινά από τις 18.30 μμ εώς τις 2.00 πμ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr