O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή – Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γαλοπούλας
Υπέροχη συνταγή!
Συστατικά
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 3 ασπράδια, από μέτρια αβγά
- 50 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
- 1 καρότο, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τα ασπράδια, το τριμμένο ψωμί, το τριμμένο καρότο, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα από το μπολ με το αλεύρι, ίσα ίσα να καλυφθούν ελαφρά.
- Στη συνέχεια τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr