O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Μπριζόλες με σάλτσα charcutiere
Υπέροχη συνταγή!
Συστατικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- αγγουράκι τουρσί
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Απλώνουμε στις μπριζόλες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον πουρέ, το αγγουράκι τουρσί, ρίγανη και θυμάρι.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr