Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει μια απίστευτη συνταγή - Κεφτεδάκια φούρνου με κριθαράκι ολικής
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
Συστατικά
- 40 γρ. ψωμί ολικής, τριμμένο
- 1 αβγό
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 καρότα
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο βοδινού
- 250 γρ. κριθαράκι, ολικής
- 300 γρ. φασόλια, βραστά, από κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
- 100 γρ. σπανάκι baby
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί, το αυγό, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μισό δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κιμά.
- Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στην κατσαρόλα μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά με τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το πιπέρι.
- Με το που βράσει το νερό προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής. Ανακατεύουμε όση ώρα βράζουμε το κριθαράκι για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω νερό.
- Με το που βράσει το κριθαράκι αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και το σπανάκι.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr