Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη - Σούπα με παντζάρι & μάνγκο

Μοναδικές γεύσεις και αρώματα...

Συστατικά

  • 800 γρ. παντζάρια, φρέσκα
  • 600 γρ. μάνγκο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα 

  • 1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
  • φύλλα κόλιανδρου
  • πιπέρι, φρέσκο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια, το μάνγκο, και τα κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το παντζάρι, το μάνγκο, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σερβίρουμε με μάνγκο κομμένο σε κυβάκια, φύλλα κόλιανδρου και φρέσκο πιπέρι.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr