Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει υπέροχη σαλάτα με παντζάρια, φινόκιο & ρικότα
Φτιάξτε την γρήγορα και εύκολα...
Συστατικά
Για τη σάλτσα
- χυμό πορτοκαλιού, από 1/2 πορτοκάλι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
-
Για τη σαλάτα
- 5 παντζάρια, έτοιμα βρασμένα
- 1 φινόκιο
- 1 πορτοκάλι
- 8-10 φύλλα βασιλικού
-
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. ρικότα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι\
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε τα παντζάρια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Κόβουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
-
Για το σερβίρισμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ρικότα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά κουταλιές από το μείγμα της ρικότας και σερβίρουμε.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr