O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια μοναδική συνταγή - Σολομός με αβοκάντο & γκρέιπφρουτ
Υπέροχη συνταγή!
Συστατικά
Για το ντρέσινγκ
- 2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβοκάντο, ώριμα
Για τον σολομό
- 800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
- πιπέρι
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ντρέσινγκ
- Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Καθαρίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ από τη φλούδα του και παίρνουμε τα φιλέτα του.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα του γκρέιπφρουτ στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες.
- Μεταφέρουμε τις φέτες του αβοκάντο στο μπολ με το ντρέσινγκ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τον σολομό
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr