Πεντανόστιμη πίτσα express από τον αγαπημένο μας σεφ Άκη Πετρετζίκη
Μία συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι...
Συστατικά
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 4 φέτες γραβιέρα
- 4 φέτες ζαμπόν
- 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. mix τυριών
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 4-5 ντοματίνια
- 4 φέτες μπέικον
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι.
- Βάζουμε τις φέτες από το τυρί και το ζαμπόν στα 4 ψωμάκια και καλύπτουμε με τις άλλες 4 φτιάχνοντας 4 τοστ.
- Κόβουμε διαγώνια και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο ώστε να κάνουμε μία στρογγυλή βάση για πίτσα.
- Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
- Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον κομμένο στη μέση.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr