O αγαπημένος μας σεφ Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει: Τάκος με κοτόπουλο

Μία υπέροχη συνταγή…

Συστατικά

  • 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • αλάτι
  • 80 γρ. σπιτική κέτσαπ, ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 5 τορτίγιες, 12 εκ.
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • φέτες λάιμ
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, το κρεμμύδι σε σκόνη και αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα μπαχαρικά να καλύψουν όλο το κοτόπουλο.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ενώ ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσει. 
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Παίρνουμε μια φόρμα με θήκες για muffins, την αναποδογυρίζουμε και στηρίζουμε τις τορτίγιες ανάμεσα από τα κενά τους, ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. 
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ. 
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο. 
  • Σερβίρουμε τα τάκος με γιαούρτι, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr