O Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει υπέροχη τορτίγια γεμιστή με κόκκινα φασόλια
Υπέροχη συνταγή!
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. τσένταρ, light, τριμμένο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα +έξτρα για το σερβίρισμα
- 4 τορτίγιες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία τορτίγια. Απλώνουμε στο κέντρο της ¼ από το μείγμα αφήνοντας κενό 1 εκ. από τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με δυόσμο ψιλοκομμένο.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr