Απίθανες ψητές πατάτες με δεντρολίβανο σε σουβλάκι από τον καταπληκτικό Άκη Πετρετζίκη

Υπέροχη συνταγή! 

Συστατικά

  • 800 γρ. πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει.
  • Τις βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να έχουν μισοβράσει. Δηλαδή, μέχρι να περνάει (με δυσκολία) ένα πιρούνι ή ένα σουβλάκι από μέσα τους.
  • Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
  • Τις αφήνουμε στο μπολ για τουλάχιστον μια ώρα ή ακόμα και όλο το βράδυ.
  • Τις περνάμε στα σουβλάκια. Αυτά μπορεί να είναι ξύλινα, μεταλλικά ή ακόμα και κλαδιά από δεντρολίβανο από τα οποία να έχουμε αφαιρέσει τα φύλλα εκτός από μία φούντα στην άκρη τους.
  • Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C γυρίζοντας αρκετές φορές για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους και να αποκτήσουν μια ωραία και τραγανή φλούδα.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr