Gianni Bernardinello: Ο Ιταλός φούρναρης- ήρωας της πρώτης καραντίνας πέθανε από κορωνοϊό- Άφηνε κάθε μέρα καλάθια με ψωμιά & γλυκίσματα για όσους είχαν ανάγκη (φωτό)
Η συγκινητική ιστορία ενός σύγχρονου ήρωα, που δυστυχώς "έφυγε" και ο ίδιος, μετά από μάχη με τον κορωνοϊό...
Ο Gianni Bernardinello, φούρναρης από το Μιλάνο, αναδείχθηκε σε ήρωα στην πρώτη καραντίνα για τον κορωνοϊό, καθώς καθημερινά άφηνε καλάθια με ψωμιά, ατομικές πίτσες και γλυκίσματα για όλους όσους είχαν ανάγκη.
Δυστυχώς, ο ηρωικός Ιταλός έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, σε ηλικία 76 ετών.
Όταν ο κορωνοϊός ξεκίνησε να πλήττει την Ιταλία, η χώρα μπήκε σε lockdown και οι συνέπειές του άρχισαν να επηρεάζουν τους συμπολίτες του, ο Gianni άφηνε καθημερινά έξω από το μαγαζί του στο Μιλάνο καλάθια γεμάτα φαγώσιμα.
«Μία μικρή βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. Πάρτε ό,τι θέλετε, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους» έγραφε η ταμπέλα πάνω από τα καλάθια.
Ο 76χρονος αρτοποιός ήταν ένας σεμνός άνθρωπος, που ποτέ δεν δέχτηκε "ευχαριστώ" από όσους βοηθούσε, αντιθέτως, εξαφανιζόταν αμέσως μόλις γέμιζε τα καλάθια του.
«Αν και έλεγε ότι έβαζε στα καλάθια όσα προϊόντα του είχαν μείνει από την προηγούμενη μέρα, όλοι ξέραμε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Ήταν πάντα ολόφρεσκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Alessandra De Luca, πελάτισσα και φίλη του, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ συμπλήρωσε «Τον είχα δει, μάλιστα, να βγάζει έξω φρέσκο ψωμί, κατά την διάρκεια της μέρας. Ανησυχούσε πολύ για τους άλλους...».
O Gianni Bernardinello έφυγε από τη ζωή στις 9 Νοεμβρίου από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε η κόρη του, Samuela Bernardinello.
Μέχρι να αρρωστήσει πήγαινε στον φούρνο του κάθε μέρα, παρά το γεγονός πως οι κόρες του τον εκλιπαρούσαν να μείνει στο σπίτι.
«Εδώ και 130 χρόνια, ούτε μία μέρα δεν σταμάτησε να ζυμώνεται ψωμί εδώ μέσα... Ουτέ καν στους βομβαρδισμούς του 1943» συνήθιζε να λέει για το αρτοποιείο του.
Ο ήρωας φούρναρης ξεκίνησε να δουλεύει στα 12 του χρόνια και μετά από διάφορες δουλειές αγόρασε τον φούρνο Macchi το 1989 - χωρίς να έχει πιάσει ποτέ πριν στη ζωή του ζυμάρι - εκπαιδεύτηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του και ονόμασε τελικά τον φούρνο του Berni, από το παρατσούκλι του.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο φούρνος Berni ήταν σημείο συνάντησης στη γειτονιά.
Από όταν ξεκίνησε η πανδημία, ο φούρνος του Gianni Bernardinello έγινε επίσης ένα μέρος όπου οι Μιλανέζοι μπορούσαν να αφήσουν τρόφιμα, όπως ζάχαρη, ζυμαρικά ή σάλτσα ντομάτας, δίπλα στα καλάθια, ώστε να μπορεί να τα πάρει, όπως τα χρειάζεται.
Ο Gianni Bernardinello ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες, την Samuela και την Patrizia, καθώς και τέσσερα εγγόνια.
Η κόρη του Samuela ήταν εκείνη που ανέλαβε την επιχείρηση μετά την ασθένεια και τον θάνατο του πατέρα της και συνεχίζει να γεμίζει καθημερινά τα καλάθια, όπως και ο πατέρας της.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr