O Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει απίθανα σπαγγέτι από κολοκυθάκια με πέστο – Πεντανόστιμη συνταγή

Υπέροχη συνταγή!

Συστατικά
Για τη σάλτσα πέστο

  • 2 σκ. σκόρδου
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100-120 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τα κολοκυθάκια

  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σάλτσα πέστο

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα πέστο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Για τα κολοκυθάκια

  • Κόβουμε τα κολοκύθια με το μαντολίνο σαν ζυμαρικά σε λεπτές λωρίδες ή φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά στικ, σαν σπαγγέτι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  • Τα ανακατεύουμε με το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά.
  • Τα ξεπλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε με προσοχή να μη σπάσουν τα στικ κολοκυθιού.
  • Μοιράζουμε τα κολοκύθια σε 4 μπολ.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε την ντομάτα στα 4, αφαιρούμε τα σπόρια και την τεμαχίζουμε σε κυβάκια.
  • Γαρνίρουμε κάθε μπολ με τη ντομάτα, την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr