Κυρ. Μητσοτάκης: Ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τέλος στην πρωτοφανή υγειονομική & οικονομική κρίση
Στις θετικές προοπτικές που δημιουργεί η έλευση του εμβολίου έδωσε έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την αισιόδοξη προοπτική του εμβολιασμού αλλά και μιας δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας, με έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος των καθυστερήσεων στην απονομή των παλαιών συντάξεων ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βασικό θέμα τον προϋπολογισμό του 2021.
«Ο προϋπολογισμός, έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αυτά θα είναι ακόμα δύσκολα. Προσωπικά έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με την πανδημία, η ανάκαμψη θα είναι ρωμαλέα και δυναμική ειδικά στη χώρα μας, γιατί πιστεύω ότι έχουμε στρώσει όλο αυτό το διάστημα το χαλί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις υποδομής για να μπορούμε ακριβώς να δρομολογήσουμε αυτή τη γρήγορη ανάπτυξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες για τον προϋπολογισμό
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «ο προϋπολογισμός του '21 εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Ο σημαντικότερος, προφανώς, είναι πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση και αυτό βρίσκεται, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020.
Προφανώς και το παράδειγμα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε τοπικό επίπεδο και θα εκπονηθεί, όπως ήδη γνωρίζετε, ένα μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού το οποίο θα συνυπολογίσει και αυτούς οι οποίοι πρέπει εμβολιάζονται για λόγους παραδείγματος. Και νομίζω ότι αυτό σε τοπικό επίπεδο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία».
Επιχειρησιακή προτεραιότητα για τις εκκρεμείς συντάξεις
Σχετικά με το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο χαρακτήρισε «πρώτης επιχειρησιακής προτεραιότητας για το 2021», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θέλω από τη μία να αναγνωρίσω τη μεγάλη πρόοδο η οποία έχει γίνει από τον Γιάννη Βρούτση και τον Χρήστο Χάλαρη ως προς την απονομή των νέων συντάξεων και αυτό το τιτάνιο έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού ενός συστήματος το οποίο ήταν εξαιρετικά δυσκίνητο, εξαιρετικά γραφειοκρατικό.
Έχω ζητήσει από το Διοικητή του ΕΦΚΑ ένα επιχειρησιακό σχέδιο για το πώς μπορούμε να προσθέσουμε δυνάμεις αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων με έμπειρους ανθρώπους τους οποίους θα ψάξουμε να τους βρούμε, όπου υπάρχουν αυτοί διαθέσιμοι, έτσι ώστε να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση και θα τύχει της προσωπικής μου φροντίδας».
Χρήστος Σταϊκούρας: Πρόβλεψη για σημαντική ανάκαμψη το 2021
«Ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι θα υπάρχει μία σημαντική ανάκαμψη το 2021», δήλωσε κατά την εισήγησή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας επίσης ότι είναι ένας «φιλο-αναπτυξιακός και φιλο-επενδυτικός προϋπολογισμός».
Παράλληλα υπενθύμισε τις μόνιμες και μη μόνιμες μειώσεις φόρων που υλοποίησε η κυβέρνηση: «Μείωση της φορολογίας του εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα στο 9%, μείωση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατοίκων μικρών ακριτικών νησιών, μείωση του φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, μείωση των διανεμόμενων κερδών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή Φ.Π.Α. σε νέες οικοδομές, ισχυρό φορολογικό κίνητρο για επενδύσεις σε πράσινη οικονομία, ενέργεια, ψηφιοποίηση, κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα για επενδυτικά κεφάλαια για νεοφυείς επιχειρήσεις, κίνητρα για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, το non-dom.
Και πάω και στις μη μόνιμες παρεμβάσεις, που έχουμε ήδη υλοποιήσει, μείωση ή μηδενισμός προκαταβολής φόρου, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών επί του ονομαστικού μισθού, κάλυψη εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών σε εποχικές επιχειρήσεις, συμψηφισμός φορολογικών υποχρεώσεων, εκπτώσεις φορολογικών υποχρεώσεων, μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης».
«Και μέσα στην κρίση συνεχίζουμε με μειώσεις φόρων και προσδοκούμε, όταν κλείσει αυτή η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης, να επανέλθουμε στην ορθή δημοσιονομική πολιτική των μόνιμων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «όπως και το ‘20, όπως και το δεύτερο εξάμηνο του ‘19, έτσι και το ‘21 δεν προβλέπεται ούτε ένας νέος φόρος στον προϋπολογισμό. Η όλη αύξηση των εσόδων προκύπτει από την ανάκαμψη της οικονομίας».
Ρευστότητα και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναφερόμενος στο θέμα της ρευστότητας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως μέχρι σήμερα μέσω ΤΕΠΙΧ, Εγγυοδοτικού και Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ. «Και εκτιμούμε ότι στις επόμενες 20 μέρες θα διοχετευτεί περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. 'Αρα, σας απαντάω και στο κομμάτι της ρευστότητας ότι έχουν πάει σημαντικοί πόροι στην πραγματική οικονομία».
Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τόνισε πως το ύψος τους «τώρα στον προϋπολογισμό που συζητάμε, είναι 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το ‘21 και 24 δισεκατομμύρια ευρώ για το ‘20 κάνει 31,5. Όπως λέει και ο προϋπολογισμός, όσα είναι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα πάρουμε τα επόμενα χρόνια. 'Αρα, είμαστε εδώ όσο χρειαστεί και για όσο χρειαστεί». Όπως διευκρίνισε 800 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν εκτός προϋπολογισμού στο Υπουργείο Υγείας το 2020.
«Στο τσουβάλι των 7,5 δισ. έχουμε χρήματα για την υγεία, αλλά το πόσα θα πάνε στην υγεία εξαρτάται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Ό,τι ζητήσει το Υπουργείο Υγείας από την ελληνική κυβέρνηση, από το Υπουργείο Οικονομικών θα το έχει, για να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία».
Παράλληλα, όπως είπε, ο προϋπολογισμός είναι και κοινωνικά δίκαιος, καθώς το 2021 τα επιδόματα είναι αυξημένα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. «Στον ΟΠΕΚΑ υπάρχουν 600 εκατομμύρια επιπλέον το ‘21 για στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «'Αρα, συμπερασματικά, ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, είναι αναπτυξιακός και φιλο-επενδυτικός, είναι μεταρρυθμιστικός, είναι ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
Σταύρος Καλαφάτης: Μεγάλο στοίχημα η επιτυχία του εμβολιασμού
Ο γραμματέας της Κ.Ο., Σταύρος Καλαφάτης ευχαρίστησε τους βουλευτές της ΝΔ για τη συνδρομή τους στο δύσκολο έργο της κυβέρνησης, χωρίς όπως είπε, αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των επιδόσεων, με πολύ πιο ενεργό συμμετοχή και τοποθετήσεις στις Επιτροπές που λαμβάνουν χώρα για τη συζήτηση των νομοσχεδίων, όπως και στη συνδρομή στο κυβερνητικό και νομοθετικό έργο, μέσω της συνεργασίας με τους υπουργούς και τους συνεργάτες τους.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» αυτό της επιτυχίας του εμβολιασμού και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε επίσης τους βουλευτές της ΝΔ να λειτουργήσουν ως καλοί αγωγοί του μηνύματος και να συμμετέχουν πρώτοι στους εμβολιασμούς που θα γίνουν στις Περιφέρειές τους, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωθυπουργού.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πήραν το λόγο 25 βουλευτές, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο, διαδικτυακά, μία φορά το μήνα, για όσο διαρκούν οι σημερινές συνθήκες.
Η πλήρης τοποθέτηση του πρωθυπουργού:
«Ευχαριστώ πολύ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τις εξαιρετικά χρήσιμες παρατηρήσεις σας. Εκτιμώ ότι αυτό το εργαλείο της τακτικής επικοινωνίας μέσω τηλεδιάσκεψης είναι εξαιρετικά χρήσιμο, χρηστικό για όλους μας πιστεύω, αλλά και για εμένα και για το επιτελείο μας στο Μέγαρο Μαξίμου και θα το καθιερώσουμε μια φορά το μήνα ώστε να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν και για ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας, όπως κάναμε σήμερα για τον προϋπολογισμό, αλλά και για ειδικά θέματα που αφορούν τις εκλογικές σας περιφέρειες.
Θέλω ακόμα μια φορά να σας ευχαριστήσω, την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, για τη συνεισφορά σας στο κοινοβουλευτικό έργο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται κανείς αυτόν τον όγκο νομοθετημάτων τα οποία πρέπει να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Θέλω να θυμίσω ότι έχουμε ψηφίσει από τον Ιούλιο του 2019 140 νομοσχέδια, έχουν γίνει νόμοι του κράτους, συν τη Συνταγματική Αναθεώρηση συν την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας και βέβαια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όπου διαπιστώνω μία σημαντική συνέπεια από τους υπουργούς στο να απαντούν στις ερωτήσεις σας και εκεί που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι θα το κάνουμε.
Τώρα, για να έρθω να απαντήσω και εγώ σε μία σειρά από ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τους συναδέλφους. Καταρχάς να πω ότι ο προϋπολογισμός του ‘21 εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες στους οποίους αναφέρθηκε και ο υπουργός. Ο σημαντικότερος, προφανώς, είναι πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση και αυτό βρίσκεται, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020.
Προφανώς και το παράδειγμα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε τοπικό επίπεδο και θα εκπονηθεί, όπως ήδη γνωρίζετε, ένα μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού το οποίο θα συνυπολογίσει και αυτούς οι οποίοι πρέπει εμβολιάζονται για λόγους παραδείγματος. Και νομίζω ότι αυτό σε τοπικό επίπεδο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία.
Ο προϋπολογισμός -το είπε και ο Χρήστος θα το επαναλάβω και εγώ- έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αυτά θα είναι ακόμα δύσκολα. Είμαστε συντηρητικοί στις προβλέψεις μας, όπως είμαστε συντηρητικοί και για το 2020.
Έτσι συντηρητικοί είμαστε και για το 2021. Προσωπικά έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με την πανδημία, η ανάκαμψη θα είναι ρωμαλέα και δυναμική ειδικά στη χώρα μας, γιατί πιστεύω ότι έχουμε στρώσει όλο αυτό το διάστημα το χαλί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις υποδομής για να μπορούμε ακριβώς να δρομολογήσουμε αυτή τη γρήγορη ανάπτυξη. Δεν θα μπω σε μεγάλη λεπτομέρεια για όλα τα νομοθετήματα τα οποία έχουν γίνει νόμοι του Κράτους, αλλά και για τους σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους που έχουμε πια στη διάθεσή μας, ξεκινώντας από τις αρχές του ‘21 πέρα και πάνω, προφανώς, από τις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα, γιατί το άκουσα αυτό από συναδέλφους, ποια θα είναι η τύχη του ελληνικού Τουρισμού το ‘21. Εκτιμώ, όμως, ότι θα είναι μία χρονιά πολύ πολύ καλύτερη -και αυτή είναι και η εκτίμηση του υπουργείου- από αυτήν που είχαμε το ‘20 αλλά σίγουρα θα απέχει πολύ από τις μέγιστες δυνατότητες του ελληνικού Τουρισμού.
Εάν, όμως, έχουμε μαζικό εμβολιασμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες που είναι οι βασικοί μας πελάτες μέχρι τον Μάιο, εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι, την οποία πιστεύω ότι θα μπορέσουμε και να ικανοποιήσουμε και προφανώς να καρπωθούμε τα σχετικά έσοδα.
Έγιναν κάποιες αναφορές σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία γνωρίζω ότι σας απασχολούν σε επίπεδο τοπικό αλλά και περιφερειακό. Είναι έργα τα οποία τα παρακολουθούμε πολύ συστηματικά με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αναφέρω δύο μόνο γιατί τα έχω σημειώσει εδώ πέρα, ο Βόρειος Οδικός 'Αξονας, όπου χρειάζεται μία επικαιροποίηση της προόδου που έχει γίνει. το Πάτρα-Πύργος, αλλά και το φράγμα της Μεσοχώρας -αναφέρθηκε η Κατερίνα σε αυτό- ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας και στο κομμάτι του ενεργειακού του αποτυπώματος.
Θέλω, επίσης, να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα θέμα το οποίο θίξατε πολλοί από σας, γιατί και για μένα είναι ζήτημα πρώτης επιχειρησιακής προτεραιότητας για το 2021, και αναφέρομαι στις απονομές των συντάξεων, των εκκρεμών συντάξεων, το θίξατε πολλοί από εσάς. Θέλω από τη μία να αναγνωρίσω τη μεγάλη πρόοδο η οποία έχει γίνει από τον Γιάννη Βρούτση και τον Χρήστο Χάλαρη ως προς την απονομή των νέων συντάξεων και αυτό το τιτάνιο έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού ενός συστήματος το οποίο ήταν εξαιρετικά δυσκίνητο, εξαιρετικά γραφειοκρατικό.
Έχω ζητήσει από το Διοικητή του ΕΦΚΑ ένα επιχειρησιακό σχέδιο για το πώς μπορούμε να προσθέσουμε δυνάμεις αυτή τη στιγμή στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων με έμπειρους ανθρώπους τους οποίους θα ψάξουμε να τους βρούμε, όπου υπάρχουν αυτοί διαθέσιμοι, έτσι ώστε να εκκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατόν το στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση και θα τύχει της προσωπικής μου φροντίδας.
Εισπράττουμε πολιτικό κόστος από αυτή την ιστορία. Από τη μία, όπως σας είπα, αναγνωρίζουμε και χειροκροτούμε την πρόοδο που έχει γίνει ως προς τις νέες συντάξεις, αλλά θα κινηθούμε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα έτσι ώστε να προσθέσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να κινηθούμε πιο γρήγορα στην έκδοση των παλαιών συντάξεων.
Θέλω κλείνοντας να σας πω ότι προσβλέπω στη συμμετοχή σας με ενεργό τρόπο στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Θα έχουμε πέντε γεμάτες μέρες, ξεκινώντας από την Παρασκευή. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε λίγο και θα ζητήσω την κατανόηση των υφυπουργών στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή για να δώσουμε περισσότερο χρόνο και περισσότερο τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους να τοποθετηθούν. Νομίζω ότι τα βασικά μηνύματα έχουν κωδικοποιηθεί από το υπουργείο και ο σύντομος απολογισμός του τι έγινε το ‘20, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αλλά και τα σχέδιά μας για το 2021.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω -και το είπατε και εσείς- πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεται κανείς πολλαπλές κρίσεις ταυτόχρονα, ξεκινώντας με την κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τη διαρκή ένταση με την Τουρκία, τις φυσικές καταστροφές και χαίρομαι που ακούω και από σας, γιατί εσείς έχετε καλύτερη εικόνα, ότι πράγματι ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα κυρίως στην περίπτωση του ιανού και βέβαια η διπλή κρίση του κορονοϊού, η κρίση της Δημόσιας Υγείας από τη μία, η τεράστια οικονομική κρίση από την άλλη. Σίγουρα δεν σχεδιάζαμε το 2020 έτσι, αλλά πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στις έκτακτες απαιτήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Θα σας ζητήσω λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση του προϋπολογισμού, προτάσσοντας πάντα τη θετική ατζέντα. Το είπατε αρκετοί από εσάς, δεν υποτιμώ τη σημασία της πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας, προτιμώ όμως πάντα να εστιάζουμε σε αυτά τα οποία έχουμε κάνει, στην τήρηση των δεσμεύσεών μας και στα σχέδιά μας κυρίως για το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και σ' αυτά πρέπει πάντα να δίνουμε πειστικές απαντήσεις και όποτε χρειάζεται να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική θα την κάνουμε χωρίς δισταγμούς και χωρίς επιφυλάξεις.
Επειδή δεν ξέρω αν θα μπορέσω να δω όλους σας δυστυχώς στη Βουλή καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες θα μας υποχρεώσουν να προσερχόμαστε τμηματικά και να μην έχουμε αυτήν την όμορφη διαδικασία που συνήθως έχουμε στην ψήφιση του προϋπολογισμού, θα είναι και αυτή μία ιδιαιτερότητα του 2020, θα σας ευχηθώ για όσους δεν έχω την ευκαιρία να σας δω από κοντά, καλές γιορτές.
Να έχουμε μία καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, η ευχή για υγεία νομίζω αποκτά ξεχωριστή διάσταση σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και να σας ξαναπώ για ακόμα μία φορά πόσο ευχαριστημένος και πόσο εκτιμώ την ποιότητα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αυτό αφορά τους έμπειρους συναδέλφους αφορά και τους νέους συναδέλφους, τους πρωτοεκλεγέντες βουλευτές μας, οι οποίοι πιστεύω ότι πολύ γρήγορα προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των καιρών και πραγματικά κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. Οπότε εις το επανιδείν στη Βουλή σε λίγες μέρες από τώρα και εύχομαι και πάλι υγεία καλές γιορτές σε σας και στις οικογένειές σας και να έχουμε μία καλή χρονιά το 2021, σίγουρα να είναι καλύτερη από ότι ήταν το 2020».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr