Απίθανα brownies ελατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη- Ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Εντυπωσιακά, νόστιμα και εορταστικά!

Συστατικά

400 γρ. κουβερτούρα

180 γρ. βούτυρο

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αβγά, μέτρια

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για τη λαδόκολλα

Για τη διακόσμηση

κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

χρυσή κρυσταλλική ζάχαρη

ζάχαρη καστανή

κας-κας αστεράκια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.

Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε και τη βανίλια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Τέλος, προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.

Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τριγωνακια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι από κάτω.

Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βαζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.

Πασπαλίζουμε από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr