Άκης Πετρετζίκης: Δοκιμάστε τα καταπληκτικά Scones με σοκολάτα και cranberries που μας ετοίμασε - Θα σας τρέχουν τα σάλια! (βίντεο)

Γρήγορα και εύκολα...

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 γρ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. γάλα
  • 50 γρ. cranberries
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • βούτυρο
  • μαρμελάδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και πλάθουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Προσθέτουμε το γάλα και πλάθουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε τα cranberries, τα αβγά, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο 25 εκ. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τη ζύμη μας σε 8 τρίγωνα  και τα βάζουμε στο μπολ με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και μεταφέρουμε σε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr