Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί απίστευτα ρολάκια με κιμά - Θα σας τρέχουν τα σάλια

Έτοιμα σε λίγα λεπτά. 

Συστατικά

  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά αν ο κιμάς δεν έχει σάλτσα
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας έχοντας τη μία μεγάλη πλευρά της ζύμης μπροστά μας. 
  • Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας κενό 2 εκ. από την απέναντι μεγάλη πλευρά της ζύμης. Αν ο κιμάς που έχει περισσέψει δεν έχει σάλτσα, απλώνουμε πρώτα την κέτσαπ και από πάνω τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την κοντινή μεγάλη πλευρά προς την απέναντι μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό σε 6 φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά η ζύμη. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr