Το εντυπωσιακό γλυπτό της Πέγκυ Κλιάφα στην μεγάλη διαδικτυακή έκθεση "The Right to Silence" - Η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού στη Νέα Υόρκη (φώτο-βίντεο)

Η νέα πολιτιστική πλατφόρμα «Greece in USA», ένας νεοσύστατος οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, φιλοδοξεί να προάγει τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό στο εξωτερικό με έδρα τη Νέα Υόρκη - Στην εναρκτήρια έκθεση παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελλήνων Καλλιτεχνών. 

Η καρδιά του πολιτισμού κτυπά στη Νέα Υόρκη , με σπουδαία έργα , καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η πολιτιστική πλατφόρμα ‘GREECE IN USA’ εγκαινιάζεται με την ομαδική έκθεση "The Right to Silence?", την οποία, οργανώνει στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού στο John Jay College of Criminal Justice, CUNY, City University of NewYork και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους από τις 30 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021. 

Η νέα πολιτιστική πλατφόρμα «Greece in USA», ένας νεοσύστατος οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, φιλοδοξεί να προάγει τον ελληνικό σύγχρονο πολιτισμό στο εξωτερικό με έδρα τη Νέα Υόρκη.

 

 

Εμπνεύστρια και ιδρύτρια αυτής της πολυπολιτισμικής ιδέας η διεθνούς φήμης Ελληνίδα εικαστικός και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης CUNY Σωζήτα Γκουντούνα, μία από τις πλέον επιφανείς καλλιτέχνιδες και curators της Αμερικής με μακρά θητεία στο χώρο, αναφέρει στην παρουσίαση της έκθεσης η γκαλερί SHIVA.

Μαργαρίτα Αθανασίου - Abolition   

Η μοναδική αυτή πρωτοβουλία συλλαμβάνει και δημιουργεί projects που χτίζουν μακροχρόνιες συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα και άτομα τα οποία ενεργά συνδέονται με την Ελλάδα.

Steven Antonakos - Red 

Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την έκθεση κάντε κλικ ΕΔΩ

Σε αυτό το πλαίσιο, η εναρκτήρια έκθεση με τίτλο "The Right to Silence?" θίγει ζητήματα ποινικής δικαιοσύνης και στηρίζεται σε έρευνα και σε δύο παράλληλες ροές οι οποίες ασχολούνται με τα διαφορετικά πολιτικά γεωγραφικά και πολιτικά πλαίσια, εστιάζοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Panos Kokkinias, Skylight in the context of “The Right To Silence” Group Exhibition, Greece in USA, 2020

Για να δείτε τον κατάλογο της έκθεσης κάντε κλικ ΕΔΩ

Ανάμεσα στα σπουδαία έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, το εντυπωσιακό γλυπτό της Πέγκυ Κλιάφα με τίτλο Silent “Cells”.

Silent “Cells”, Peggy Kliafa, 2020, sculpture

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σωζήτα Γκουντούνα και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Μαρία Άντελμαν, Στήβεν Αντωνάκος, Κλίτσα Αντωνίου, Μαργαρίτα Αθανασίου, Λυδία Βενιέρη, Βαγγέλης Βλάχος, Αντώνης Βολανάκης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Εύα Γιαννακοπούλου, Κλειώ Γκιζέλη, Χριστίνα Δημητριάδη, Γιώργος Δρίβας, Μαίρη Ζυγούρη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Πέγκυ Κλίαφα, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Λάππας Αριστείδης, Μανώλης Λεμός-Δασκαλάκης, Ειρήνη Λιναρδάκη, Αριστείδης Λογοθέτης, Μάριον Ιγγλέση, Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά & Δέσποινα Δαμάσκου for SPAGHETTO, Μπίλ Μπαλάσκας, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Γιώργος Παπαφίγκος, Χαρά Πιπερίδου, Βασίλης Σαλπιστής, Πάνος Σκλαβενίτης, Έφη Σπύρου, Μαρίλια Σταγουράκη, Γιώργος Σταματάκης, Χρυσάν Σταθάκος, Πάνος Τσαγκάρης, Στέφανος Τσιβόπουλος, Νάγια Φραγκούλη, Νίκος Χαραλαμπίδης, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου & Ανθή Μουριάδου, Νάγια Φραγκούλη, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Κλεοπάτρα Χαρίτου, Veronique Bourgoin, Tim D'Agostino, Karen Finley, Geyer Andrea & Sharon Hayes, Steve C Harvey, Ashley Hunt, Richard Kamler,Renee Magnati, Ilan Manouach, Daina Mattis, Juli Susin, Mischa Twitchin.

Τι είναι το GREECE IN USA

Το GREECE IN USA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος προάγει τη γνώση του σύγχρονου και αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και προωθεί τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία και τη κοινωνική συμμετοχή. Η πλατφόρμα εστιάζει στη διάδοση καινοτόμων και μοναδικών προγραμμάτων στον χώρο της τέχνης και της εκπαίδευσης, διερευνώντας την εξελισσόμενη ποικιλομορφία και τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού επιδιώκει να δημιουργήσει και να προκαλέσει νέα (πρωτότυπη) σκέψη για τις τέχνες και να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από συνεργασίες και “νέες” πλατφόρμες έκφρασης. Εστιάζει σε μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη και η υποστήριξη της δημιουργικής, ακαδημαϊκής έρευνας με έμφαση στην πολιτιστική πολιτική και την εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού. Καθώς, επίσης, στην παραγωγή πολιτιστικών έργων και φεστιβάλ σε συνεργασία με εξέχοντες πολιτιστικούς εταίρους των ΗΠΑ, καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας καλλιτεχνών ‘art residencies.’

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr