Ό Άκης Πετρετζίκης μας ξετρελαίνει για άλλη μια φορά - Δοκιμάστε & εσείς τα Pull-apart muffins με πραλίνα (βίντεο)
Υπέροχα για πρωινό.
Συστατικά
-
420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
- 50 γρ. φουντούκια
- βούτυρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- φουντούκια
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε την πραλίνα σε όλη την επιφάνειά της.
- Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια χοντροκομμένα και φροντίζουμε να καλύψουν όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε πέντε λωρίδες ή τη διπλώνουμε σε τέσσερα σημεία για να έχουμε στο τέλος πέντε λωρίδες σφολιάτας τοποθετημένες τη μία πάνω στην άλλη.
- Κόβουμε σε έξι κομμάτια και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένα φόρμα για muffins με 6 θήκες.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φουντούκια χοντροκομμένα.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr