Ο Άκης Πετρετζίκης & τα απίστευτα πιάτα του - Δοκιμάστε τα εξαιρετικά τάκος με γίγαντες που δημιούργησε

Το απόλυτο Finger Food...

Συστατικά

Για τα τάκος

  • 4 τορτίγιες, 12 εκ.
  • 200 γρ. γίγαντες, σε κόκκινη σάλτσα, που έχουν περισσέψει
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Για τη σύνθεση

  • 1/2 αβοκάντο
  • μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Γυρνάμε ανάποδα μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και τοποθετούμε τις τορτίγιες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. 
  • Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνουμε τους γίγαντες σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο, και ανακατεύουμε. 
  • Μοιράζουμε τους γίγαντες στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το μοιράζουμε στις τορτίγιες μαζί με τα φύλλα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γιαούρτι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr