Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει το φαγητό που είναι απόλυτο trend στα social media - Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια
Την βλέπουμε παντού αυτή την συνταγή...
Συστατικά
- 600 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- 500 γρ. κοχύλια, ζυμαρικά
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 28x36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
- Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr