Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει υπέροχη Κρεμ μπρουλέ κολοκύθας - Μας τρέχουν τα σάλια
Πρέπει να την δοκιμάσετε/...
Συστατικά
-
3 κρόκους
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ με το σύρμα. Δεν τα παραχτυπάμε όμως γιατί δημιουργεί έναν αφρό πάνω από την κρέμα και δεν φαίνεται όμορφο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια χαμηλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα βαθύ ταψί.
- Βράζουμε νερό.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ρίχνουμε αρκετό νερό στο ταψί ώστε να φτάσει το νερό στα 2/3 του ύψους των μπολ.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κρυώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από τα μπολ λίγο πριν σερβίρουμε.
- Καίμε τη ζάχαρη στο γκριλ ή με φλόγιστρο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr