Ο Άκης Πετρετζίκης μιας φτιάχνει Vegan μπάρες σοκολάτας - Το πιο θρεπτικό πρωινό
Για ένα δυναμικό ξεκίνημα...
Συστατικά
-
300 γρ. κουβερτούρα
-
150 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα+ έξτρα για το σερβίρισμα
- 80 γρ. αμύγδαλα, άψητα και ανάλατα, ψιλοκομμένα + 20 γρ. ολόκληρα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
- αλάτι
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 watt.
- Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα,το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25x35 το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε σε διάσπαρτα σημεία τα ολόκληρα αμύγδαλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.
- Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα έξτρα βερίκοκα, το έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr