Cheesecake με ψητά παντζάρια & φράουλες - Εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων στο τέλειο ορεκτικό της Ντίνας Νικολάου

Ένα αλμυρό cheesecake που ξεχωρίζει για τις κόντρες του. Οι γλυκές φράουλες με τα μελωμένα παντζάρια κάνουν έναν εκρηκτικό ντουέτο και σε συνδυασμό με το παξιμάδι χαρουπιού θα σας χαρίσουν δυνατές γευστικές συγκινήσεις.

ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
300 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
160 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
 

Για την κρέμα
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, Arla
10 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
50 ml γάλα ζεστό
1 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο (τα φυλλαράκια)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Για την επιφάνεια
8-10 παντζάρια
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
Χοντρό αλάτι
10 φράουλες
Λίγα κλωναράκια σχοινόπρασο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Παίρνω ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το βάζω πάνω σε μια πιατέλα. Τρίβω τα παξιμάδια χαρουπιού στο μούλτι μέχρι να γίνουν πούδρα. Αναμειγνύω την πούδρα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχεί όλο το τρίμμα. Στρώνω το μίγμα σαν βάση μέσα στο τσέρκι και το πιέζω ελαφρώς με το χέρι για να πάει παντού και να έχω έναν ομοιόμορφο πυθμένα. Αφήνω την βάση για 20 λεπτά στο ψυγείο.
ΒΗΜΑ 2 Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω και τα ρίχνω στο ζεστό γάλα. Ανακατεύω καλά να λιώσουν.
ΒΗΜΑ 3 Σε μια λεκάνη χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το λεμονοθύμαρο. Προσθέτω το γάλα με τη ζελατίνη και ανακατεύω καλά. Βγάζω την βάση από το ψυγείο και ρίχνω μέσα στο τσέρκι την κρέμα. Με την βοήθεια μια σπάτουλας στρώνω ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ξαναβάζω το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
ΒΗΜΑ 4 Για τα παντζάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τα παντζάρια και τα τοποθετώ σε μονή στρώση σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και τη ρίγανη. Κλείνω καλά το πακέτο με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
ΒΗΜΑ 5 Βγάζω τα παντζάρια από το φούρνο και τα κόβω στα τέσσερα. Πλένω, σκουπίζω και κόβω τις φράουλες στη μέση. Βγάζω το παγωμένο cheesecake από το ψυγείο και διακοσμώ με τα παντζάρια, τις φράουλες και λίγα κλωναράκια σχοινόπρασο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr