Άκης Πετρετζίκης: Μύδια φριτάτα, με υπέροχη γεύση και άρωμα - Πρέπει να την δοκιμάσετε αυτή την συνταγή

 Υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή... 

Συστατικά

  • 2 αβγά, μέτρια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 18 μύδια, μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό. 

  • Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα μύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τρίβουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα μύδια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τη φριτάτα από το τηγάνι και τη βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σερβίρουμε τη φριτάτα με μαγιονέζα και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο άνηθο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr