5.614 άτομα στο Βόλο έγιναν μια αγκαλιά στο μεγαλύτερο Συρτάκι που μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες!!!

Ο «Ζορμπάς» έστειλε τον Βόλο στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Για πέντε λεπτά 5.614 άτομα χόρεψαν την Παρασκευή το βράδυ στην παραλία του Βόλου στον ρυθμό του Μίκη Θεοδωράκη, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρόδος με 1.650 χορευτές.

Ο «Ζορμπάς» έστειλε τον Βόλο στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Για πέντε λεπτά 5.614 άτομα χόρεψαν την Παρασκευή το βράδυ στην παραλία του Βόλου στον ρυθμό του Μίκη Θεοδωράκη, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρόδος με 1.650 χορευτές.

Δείτε το Video απο το χορευτικό!
Υπό το αυστηρό βλέμμα των υπεύθυνων του Γκίνες, οι συμμετέχοντες από όλη τη Θεσσαλία, ηλικίας 14 ως 89 χρόνων, χόρεψαν συρτάκι σε άψογο σχηματισμό, χωρίς να χάσουν ούτε ένα βήμα, παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο θέαμα, ενώ στο τέλος φώναζαν «Ζήτω η Ελλάδα» μέσα σε καταιγισμό πυροτεχνημάτων που έκαναν τη νύχτα μέρα. «Προβάλαμε τον Βόλο και στείλαμε στα πέρατα της γης το μήνυμα ότι ο Ελληνας έχει δύναμη και δεν το βάζει κάτω», δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΕΚΠΟΛ, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας της περιφέρειας Θεσσαλίας, Κώστας Χολέβας.

Ανθρώπινη αλυσίδα
Πάνω από 10.000 Βολιώτες και τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία για να εμψυχώσουν τους χορευτές και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους, ενώ την εκδήλωση κατέγραψαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Δείτε Video από τις πρόβες!!
Η ανθρώπινη αλυσίδα ξεκινούσε από τον χώρο μπροστά από την Αργώ και έφτανε μέχρι την οδό Αγίου Κωνσταντίνου σε πολλές σειρές. Ως άλλοι επαγγελματίες οι χορευτές ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες των εθελοντών-ομαδαρχών και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Οι κριτές του Γκίνες στάθηκαν αρχικά στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μην μπορώντας όμως να έχουν οπτική επαφή με το σύνολο των χορευτών, κατέβηκαν και έκαναν βόλτες ανάμεσά τους, άφωνοι από τον αριθμό τους και το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, όσο και ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, έδωσαν συγχαρητήρια στους χορευτές και τους διοργανωτές, σημείωσαν ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που θα προβάλουν τον Βόλο και τη Θεσσαλία.

Ο Βόλος κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρόδος, με 1.650 χορευτές







Πηγές:
http://www.ethnos.gr

www.youtube.com
Eirini the Blog

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ