Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει σπιτικά σουβλάκια με γρήγορο γύρο χοιρινό - Σκέτη απόλαυση
Έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά...
Συστατικά
-
1 κιλό χοιρινό μπούτι, σε σνίτσελ καλά χτυπημένα (5 σνίτσελ)
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 14 γρ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Για τη σύνθεση
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 6 πίτες για σουβλάκι
- 6 κ.σ. τζατζίκι
- 100 γρ. πατάτες τηγανητές
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το κρέας και μαρινάρουμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
- Ακουμπάμε το κάθε κομμάτι σνίτσελ στο τηγάνι, ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, αφαιρούμε, καθαρίζουμε το σχαροτήγανο με απορροφητικό χαρτί, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
- Κόβουμε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι.
- Βάζουμε γύρο, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr