Δημήτρης Σκαρμούτσος: Cheesecake με τριπλή σοκολάτα! - Μα πείτε μου πώς μπορεί κανείς να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό;

Είναι αυτό που λέμε «κόλαση»

ΥΛΙΚΑ

¼  κούπα ζάχαρη

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. ασπράδι αβγού

1 1/3 κούπας σοκολατένια μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα (περίπου 16 μπισκότα – αν δεν βρούμε σοκολατένια, βάζουμε τα κανονικά)

3 κ.σ. σκούρο ρούμι

29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας (3 τετράγωνα )

¼ κούπας σιρόπι σοκολάτας

60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼  κ.γ. αλάτι

2 αβγά

½ κούπα κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη

μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά)

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε 1/4 κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. μαργαρίνη και 1 κ.σ. ασπράδι αβγού σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

2 Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος για cheesecake και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

3 Σε σκεύος για μπεν μαρί βάζουμε 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας και 3 κ.σ. σκούρο ρούμι. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε.

4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Βάζουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη, 2 κ.σ. κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε.

5 Προσθέτουμε και το μείγμα με το ρούμι και χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας κάθε φορά.

6 Βάζουμε το μείγμα του τυριού στο σκεύος για cheesecake και ψήνουμε στους 150°C για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κακάο και ανακατεύουμε καλά.

7 Σβήνουμε το φούρνο, βγάζουμε το cheesecake και απλώνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια. Το ξαναβάζουμε στο σβηστό φούρνο και το αφήνουμε, με κλειστή πόρτα, για 45 λεπτά.

8 Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.

9 Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr