Για τα καλαμάρια
- 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
- γέμιση με πλιγούρι
- 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. κάππαρη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Για τη γέμιση
- 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
- 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι