Γιάννης Λουκάκος: Αυτό το cheesecake θα σας πάρει το... μυαλό! - Με μπισκότα, σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Αυτό το γλυκό είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι... 

ΥΛΙΚΑ

Για το τσιζκέικ με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

  • 340 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου, τριμμένα
  • 1200 γρ. κρέμα τυριού με μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου
  • 200 γρ. μαρμελάδα, φρούτα του δάσους
  • 90 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου, κομμένα στη μέση

Για την κρέμα τυριού με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα

  • 60 γρ. κρόκοι αυγών
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 140 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με σοκολάτα, χοντροκομμένα

Για τη βάση από μπισκότα

  • 360 γρ. μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα, τριμμένα
  • 140 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 12 γρ. κακάο σε σκόνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
  • ΖΕΛΑΤΙΝΗ
  • ΚΑΚΑΟ
  • ΒΟΥΤΥΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τσιζκέικ με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

  • Τοποθετούμε μία στρογγυλή ανοξείδωτη φόρμα 22*5 εκ. σε ένα επίπεδο πιάτο. Στρώνουμε τη βάση από μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα στον πάτο και πιέζουμε με ένα σπατουλάκι μέχρι να γίνει η βάση συμπαγής και να μην έχει κενά. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την παγωμένη βάση από το ψυγείο και μοιράζουμε μέσα στη φόρμα την  κρέμα τυριού με μπισκότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
  • Αφαιρούμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και με ένα καμινέτο (φλόγιστρο) ζεσταίνουμε ελαφρώς περιμετρικά τη φόρμα. Με απαλές κινήσεις σηκώνουμε και αφαιρούμε τη φόρμα από το τσιζκέικ.
  • Στρώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια της κρέμας και στολίζουμε με τα κομμένα μπισκότα.
  • Εναλλακτικά της ανοξείδωτης φόρμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

Για την κρέμα τυριού με μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα

  • Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να είναι χλιαρό.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με κυκλικές κινήσεις.
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε φροντίζοντας να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στην κρέμα.

Για τη βάση από μπισκότα

  • Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε καλά τα μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου με σοκολάτα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπόλ, ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί πλήρως από το τριμμένο μπισκότο.
  • *σε περίπτωση που αφήσουμε αρκετή ώρα τη βάση από μπισκότα μέχρι να τη στρώσουμε στη φόρμα ενδέχεται να σφίξει. Σε αυτή την περίπτωση ζεσταίνουμε ελαφρώς στα μικροκύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr