Για το πιάτο
- 1,2 κιλά γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι (4 τμχ.)
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ζωμό ψάρι
- 20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
- 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες ζουλιέν
- 200 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. χυμό λεμόνι
- 20 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο