Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Cheescake μπράουνις - Συνδυάζει δύο υπέροχες γεύσεις γλυκών, σε ένα

Μία φορά να δοκιμάσετε αυτό το cheesecake brownies και θα γίνει το αγαπημένο σας...

Υλικά Συνταγής

  • 125 γραμ. σοκολάτα
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. ζάχαρη (1 φλ.)
  • Για την κρέμα

  • 3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 270 γραμ. (1⅓ φλ.) ζάχαρη
  • 30 γραμ. (3 κ.σ) κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 160 γραμ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος
  • Για το τελείωμα

  • 60 γραμ. λιωμένη σοκολάτα

  • 1 συσκευασία (152 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 1 συσκευασία (176 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για το τσιζκέικ μπράουνις, προθερμαίνουμε

τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι για το cheesecake browinies. Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα για το τσιζκέικ μπράουνις με αλουμινόχαρτο.

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρi απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ -30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή.
  • Κάνουμε μια στρώση γεμιστά μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ.

  • Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα.
  • Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα.
  • Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. κρέμα τυριού και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε).
  • Aνακατεύουμε καλά για το cheesecake μπράουνις.
  • Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα ,πάνω στην κρέμα τυριού.
  • Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα.
  • Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα για το cheesecake browinies και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.
  • Θα ψήσουμε το cheesecake browinies σε μπεν μαρί.
  • Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό, και βάζουμε μέσα το cheesecake. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
  • Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το τσιζκέικ brownies να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο.
  • Έπειτα ξεφορμάρουμε το cheesecake μπράουνις.
  • Αλείφουμε γύρω-γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε το τσιζκέικ brownies με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.

Who is Who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. 

Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr