Άκης Πετρετζίκης: Προτείνει το τέλειο brunch – Scrambled eggs με σολομό για ένα φανταστικό πρωινό

Νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μπριός
  • 150 γρ. με καπνιστό σολομό σε φέτες
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
  3. Όταν βράσει η κρέμα (όταν βγάλει φουσκάλες), ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο, σχινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  5. Σερβίρουμε με τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

WHO IS WHO

 Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr