Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας εντυπωσίασε: Μαγειρεύει καβούρι στιφάδο και μοσχοβολά καλοκαίρι – Απίθανη συνταγή
Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε
ΥΛΙΚΑ
- 3 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος στα τέσσερα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ ξηρό λευκό κρασί
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
- 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 καβούρια 680 γρ το καθένα, μαγειρεμένα, καθαρισμένα, σπασμένο το κέλυφός τους, κομμένα στα τέσσερα
- μια χούφτα φρέσκα φύλλα ρίγανης
- μια χούφτα φύλλα μαϊντανού
- μια χούφτα μάραθος
- 1 κρεμμυδάκι πράσινο, για γαρνίσριμα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και τον βολβό μάραθου και χτυπάμε να τεμαχιστούν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κρασί, 1 φλ νερό, τις ντομάτες, το τσίλι και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα καβούρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με το καπάκι και ανακατεύοντας συχνά, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί το στιφάδο και να βγάλει αρώματά του.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος
- Βάζουμε στο πολυμίξερ τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι, χτυπάμε να τεμαχιστούν και πασπαλίζουμε το στιφάδο.
- Σερβίρουμε με συνοδεία ζεστού ψωμιού.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr