Ντίνα Νικολάου: Μας ετοιμάζει μπρουσκέτες με πιπεριές φλωρίνης και σαλάμι αέρος - Το τέλειο ορεκτικό
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
ΥΛΙΚΑ
- 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
- 3 – 4 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
- 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, φρεσκοτριμμένη
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
- 100 γρ. σαλάμι αέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα στη μέση, ώστε να μοιάζουν με μικρά μισοφέγγαρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- ΒΗΜΑ 1Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, τη μισή γραβιέρα, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
- ΒΗΜΑ 2Προθερμαίνω το φούρνο στους 200º C. Αραδιάζω τις φέτες ψωμιού στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και μοιράζω το μείγμα που ετοίμασα επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Από πάνω μοιράζω το σαλάμι αέρος.
- ΒΗΜΑ 3Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις φέτες για 5 – 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα με τις πιπεριές να σιγοβράσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
- ΒΗΜΑ 4Σερβίρω τις φέτες ζεστές.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr