Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σκορδάτο καστανό ρύζι - ένα νόστιμο πιάτο που θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά για να το φτιάξετε!

Δεν θα χρειαστείτε πολλά ή δύσκολα υλικά για αυτή τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες καστανό ρύζι για πιλάφι

6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 ½ κούπα νερό

100 ml ζωμός λαχανικών, ανάλατος

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

2 Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

3 Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

4 Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το σερβίρουμε σε 1 μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr