Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Υπέροχα γλυκά μπριός γεμιστά με σοκολάτα - Αφράτα και φανταστικά, ιδανικά για πρωινό

Τα παιδιά τα λατρεύουν!

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκι

  • 1/3 κ.γλ αλάτι
  • 1-1/2 κ.γ. μαγιά ξερή
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γραμ. λιωμένο βούτυρο
  • 50 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για τις φόρμες
  • διάλυμα αυγού

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Εκτέλεση

Για τα γλυκά brioche γεμιστά με σοκολατα,

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τα για τα γλυκά μπριός γεμιστά, ξεκινάμε με τη ζύμη.

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα γλυκά brioche. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Μέσα στο βούτυρο, που πλέον είναι χλιαρό. προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, και όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, βούτυρο, αυγά, κρέμα. Τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη (για 2 λεπτά).
  • Δυναμώνουμε το μίξερ, και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου γίνει η ζύμη απαλή και ελαστική.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, με τις ενώσεις προς τα κάτω.
  • Τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου να διπλασιαστεί.
  • Πιάνουμε τη ζύμη με βουτυρωμένα χέρια και την ξεφουσκώνουμε στον πάγκο.
  • Κρατάμε στην άκρη 150 γραμ. ζύμης και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες όμοιες. Λαδώνουμε φορμάκια ατομικά για brioche ή μίας χρήσεως.
  • Πιάνουμε στα χέρια μας κάθε μπαλάκι ζύμης για τα γλυκά μπριός, και το πλαταίνουμε ανάμεσα στις παλάμες.  Ακουμπάμε στο κέντρο ένα καρέ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας. Κλείνουμε σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη σοκολάτα.
  • Τοποθετούμε την μπαλίτσα μπριός στη λαδωμένη θήκη με την ένωση προς τα κάτω. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
  • Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 12 μικρές μπαλίτσες. Αλείφουμε τα γεμιστά μπριός με διάλυμα αυγού στην κορυφή, κάνουμε δαχτυλιά στο κέντρο τους,  και ακουμπάμε πάνω σε κάθε μπριός από μία μπαλίτσα ζύμης. Αλείφουμε ξανά με το διάλυμα αυγού. Αφήνουμε τα μπριός σε ζεστό σημείο για 30΄να διπλασιαστούν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για περίπου 20΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

Το μυστικο για αφράτα brioche γεμιστά

  • Για να γίνουν αφράτα και πολύ φουσκωτά τα μπριός χρειάζεστε βαθιές ατομικές φόρμες με 8 εκ ύψος. Μόνο έτσι θα πάρουν ωραίο σχήμα τα μπριος με την μπαλίτσα ζύμης στην κορυφή τους.

  • Εναλλακτικά μπορείτε απλά να κόψετε ζύμη να την γεμίζετε με σοκολάτα και να την βάζετε σε βουτυρωμένες θήκες muffin.
  • Μπορείτε και όλα μαζί ,αν δεν έχετε θήκες ,να τα βάλετε το ένα πλάι στο άλλο σε ταψάκι αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα τους.
  • Το ταψί πρέπει να είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πάλι αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr