Άκης Πετρετζίκης: Γρήγορα και λαχταριστά soft cookies - Απολαύστε τα για πρωινό
Τα σερβίρουμε με ζεστο γάλα και είναι σκέτη απόλαυση...
Συστατικά
-
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 40 γρ. γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 150 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- γάλα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η μαύρη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Κόβουμε μια λαδόκολλα σε 7 κομμάτια 12x12 εκ., έτσι ώστε να τοποθετούμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και να τα αφαιρούμε χωρίς να σπάσουν.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης πάνω στα κομμάτια της λαδόκολλας και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, ώστε να πάρουν τη μορφή του μπισκότου πάχους περίπου 1εκ.
- Βάζουμε ένα-ένα τα μπισκότα στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στα 800 watt.
- Αφήνουμε τα μπισκότα, μαζί με τη λαδόκολλα, στην άκρη να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με γάλα.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr