Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί το πιο νόστιμο πιάτο - Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια
Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και με ρύζι!
Συστατικά
-
1 κ.σ. γάλα
- 1 φέτα ψωμί, λευκό, χωρίς κόρα, κομμένη σε κομμάτια
- 700 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κ.γ. μάραθο, σπόρους
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι, χοντρό
- πιπέρι, μαύρο
- 200 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη , χωρίς σπόρια
- παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Τοποθετούμε το γάλα και το ψωμί σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 5' ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
- Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά, τον μάραθο, το μπούκοβο, το μισό σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα μας και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι τυριού.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4'- 5', γυρίζοντας τα περιστασιακά, ή μέχρι να ψηθούν.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30''.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2' ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
- Στο μεταξύ βάζουμε 4 lt νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος τους, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το τσίλι, τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή σπασμένη φέτα και βασιλικό ή όποια άλλη πρασινάδα θέλουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr