Θέλεις κάτι νόστιμο και ελαφρύ; Δοκίμασε την τέλεια σαλάτα με ρόκα, χαλούμι και ψητά βατόμουρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Είναι πεντανόστιμη και υγιεινή

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-6 φέτες τυρί χαλούμι, κομμένες σε τρίγωνα
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι ρόκα baby
  • αλάτι, κατά προτίμηση
  • πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 φλ. κόκκινα και και κίτρινα μούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και αμέσως βάζουμε τα κομμάτια από το χαλούμι να ψηθούν, μέχρι να σχηματίσουν μία κρούστα. Γυρίζουμε και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι για να αρωματίσουμε το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ρόκας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Σερβίρουμε τη ρόκα σε πιατέλα, τοποθετούμε διάσπαρτα το ψητό χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και  γαρνίρουμε με κόκκινα και κίτρινα μούρα.

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr