Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητό χοιρινό με σκόρδο και δεντρολίβανο - με ελάχιστα υλικά έχουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο
Το μαρινάρισμα κάνει τη διαφορά!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό φιλέτο
1/4 φλ. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα), χοντροκομμένο (1/2 φλ)
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.
2 Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.
4 Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5 Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr