Σεισμός: Η στιγμή που τα 6,3 Ρίχτερ «ταρακουνούν» την Κρήτη - εικόνες μέσα από καταστήματα στη Σητεία (βίντεο)

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να προστατευθούν

Αναστάτωση επικράτησε στην ανατολική Κρήτη, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου, η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να βρουν ένα ανοιχτό σημείο για να προστατευθούν, ενώ ακόμη και στο Ηράκλειο διευθυντές των σχολείων, ζήτησαν από τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες. Ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα του Ξηρόκαμπου, καθώς έπεσαν ράφια και προϊόντα, ενώ υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, έχουν υπάρξει αναφορές για κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Βίντεο δείχνουν τη  στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος, ενώ να σημειωθεί ότι ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταστροφές.

Την ώρα του σεισμού στην Σητεία ....

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Σητεία πρίν λίγο

Δημοσιεύτηκε από Sitia on line στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Η δόνηση έγινε διαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, ενώ τον σεισμό κατάλαβαν και στην Κύπρο με το  Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».  Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει.

Δείτε επίσης: Σεισμός Κρήτη: Μικρό τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ - «Απομακρυνθείτε από τις ακτές» - σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» (φωτό & βίντεο)

Προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.  Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης καταλήγει.

«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό τις επόμενες μέρες αν είναι ο κύριος σεισμός… Φαίνεται ότι εκεί είμαστε» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3, θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ