Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπέργκερ γαλοπούλας με σάλτσα φέτας - τόσο νόστιμο που θα θέλετε να το καταβροχθίσετε!
Η συνταγή θα σας πάρει 35 περίπου λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 1/4 κιλά κιμά άπαχης γαλοπούλας
3/4 φλ. γιαούρτι 2%
1/3 φλ. φέτα, τριμμένη
1 αγγούρι, τριμμένο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
φύλλα μαρούλι
ντομάτα σε φέτες
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το αγγούρι, το δυόσμο, το μισό του σκόρδου, 1 κ.σ. νερό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.
2 Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
3 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
4 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.
5 Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα ψωμάκια, προσθέτουμε το μπιφτέκι, τη σάλτσα φέτας, την ντομάτα και καλύπτουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr